Vele fans van een bepaalde serie zullen op een dag wakker worden en erachter komen dat een Pop! waar ze al jaren achteraan zitten toegevoegd is aan ‚ÄėThe Vault‚Äô. ?¬†*Dam Dam Daaa*.¬†? Maar wat is nou precies de zogenaamde Funko Pop Vault?¬†? Simpel, het is een hele lange lijst vol met Funko artikelen die niet langer meer gemaakt worden.

Neem die zin niet te zwaar. ? Funko brengt regelmatig vaulted artikelen opnieuw in productie, meestal in een nieuw doosje of een kleine aanpassing. ? Er zijn bijvoorbeeld een aantal vaulted Star Wars Funko Pops opnieuw in productie gezet, maar dan bijvoorbeeld in een ander doosje.

Vaulted Monster&Co

Het meeste wat echt officieel in de Vault zal blijven zijn de series die gewoon nooit echt bij fans zijn aangeslagen denk aan een Domo Superheros, Ugly Dolls, The Planet of the Apes en kleine andere series. ?

De wat oudere exclusive Pops zijn vaak ook niet meer verkrijgbaar, deze gaan niet echt “the vault” in, maar worden simpel weg niet meer geproduceerd. Ze zijn niet heel exclusief meer als ze in productie mee blijven draaien natuurlijk. Denk aan de normale Europese exclusives met zilveren sticker, Hot Topics exclusives, Comic Con exclusives, etc, of de recente Pennywise Chase (with boat) die vanwege licentie problemen niet langer meer in productie is.¬†?

Dus zou je schreeuwend naar buiten moeten rennen in paniek omdat jouw favoriet in de Vault is geplaatst?¬†? Nouja, alhoewel het erg grappig zou zijn voor de buren, en vele Youtube hits zou opleveren,¬†?¬†heeft het voor de rest niet erg veel nut. Meeste van deze artikelen waren toch niet populair en de rest zou in de toekomst nog terug kunnen komen. Wil je weten wat er nou precies in The Vault zit check dan¬†Funko’s Vaulted sectie¬†(helaas niet altijd up to date).

Atom Ant Vaulted

Er zal vast steeds meer toegevoegd worden aan The Vault, ? van sommige series zitten er maar een paar in de Vault zoals Pop! Rocks. En er kan heel veel terug komen als er meer verzoekjes komen van fans. Maar mag jij een Funko in bezit hebben die in de Vault is gegaan dan kan de waarde van je Pop redelijk stijgen!

Dus hopelijk zijn jullie nu een stuk wijzer geworden over wat nou precies Vaulted betekent ?. En heb jij er veel op je lijstje staan die in The Vault zitten? Of heb je er eentje in je bezit die erin zit? Laat het ons weten in de reacties beneden!