//Verzamel jij je Funko Pop! in of buiten het doosje?

Verzamel jij je Funko Pop! in of buiten het doosje?

Waarschijnlijk ben je wel eens een foto van een Funko Pop collectie tegen gekomen op Instagram of Facebook. Je ziet dan vaak twee verschillende Funko Pop verzamelaars. Verzamelaars die hun Funko Pop in het doosje laten en verzamelaars die hun Pop! uit het doosje tentoonstellen. Waarom doet men dit en wat zal ik gaan doen? Je kan jezelf dan beter de vraag stellen; ga ik mijn Funko Pop! figuurtjes voor altijd houden? Of ga ik in de toekomst ruilen en verkopen?

Als je al je Funko Pops gewoon wilt houden, dan is het misschien leuk om ze gewoon uit het doosje te halen omdat ze er zo leuk uit zien. Maar als je geïnteresseerd bent in ruilen en verkoop, dan kan je beter je Funko Pop! figuurtjes in de doos laten, want dan zijn ze veel meer waard!

Funko Pop verzameling

Heb je ook aan de ruimte gedacht? Als je eenmaal een tijdje aan het verzamelen bent, zul je merken dat de Funko Pops redelijk wat ruimte in beslagen nemen. Veel verzamelaars halen ze dan uit het doosje en bergen het Funko doosje goed op.

Wat doe ik met het prijs stickertje? Dit is weer een persoonlijk iets. Sommige verzamelaars laten het stickertje op het doosje zitten zodat men kan zien wat de prijs bij de koop was, zodat je altijd de huidige verkoop prijs kan vergelijken. Andere vinden het weer lelijk staan op het doosje. Mocht je het prijsstickertje eraf halen, wees dan wel erg voorzichtig met het verwijderen! Bij beschadigingen daalt de waarde van je Funko Pop!

Funko Pop exclusieve sticker

Ik zie nog meer stickers op het doosje! Dan ben je één van de gelukkige! Want dan betekend dat je een exclusieve Funko Pop! in huis hebt. Verwijder deze niet, want dit is een deel van wat de Funko Pop exclusief en van meer waarde maakt! Meer hierover lees je in dit artikel.

Dus, moet ik de Funko Pop! doosjes houden? Als je beslist om de Funko Pops zonder het doosje neer te zetten, dan is het wel de moeite op de doosjes te bewaren. Misschien wil je op een dag toch je Pop! verkopen of ruilen en met het doosje is hij dan veel meer waard! Als je zeker weet dat je de doosjes toch niet wilt houden, dan kan je ze altijd nog zonder je Funko Pop! verkopen. Daar is zeker een markt voor! Grote kans dat je je doosje op Ebay verkocht krijgt!

Funko Pop verzameling

Verzamel jij je Funko Pop! in of buiten het doosje? Laat het ons weten hieronder in de reacties!

2017-05-09T18:17:09+00:00

Geen reacties

 1. Jelger Budding 4 mei 2017 om 19:46 - Antwoorden

  Ondanks het gebrek aan ruimte, verzamel ik ze in doos. Niet zo zeer om ze later te verkopen masr omdat ik het gewoon leuker vind staan. Leuke bijkomstigheid is dat het makkelijker schoonhouden is

 2. Torsten Dückers 4 mei 2017 om 20:35 - Antwoorden

  Ik laat ze in de box

 3. Mona Leeuw 4 mei 2017 om 23:42 - Antwoorden

  Ze blijven netjes in de doos hier, liever dat het doosje vergeeld en stoffig word dan mijn poppen 😉

 4. Samantha 9 mei 2017 om 21:20 - Antwoorden

  Free the pops!! De mijne staan allemaal, uit het doosje, in mijn boekenkast 🙂 (en ja, Metallic Dr Doom dus ook 😛 Echt alle pops gaan uit het doosje, ook die met meer waarde). Zo kan ik er meer kwijt, en ziet er ook gezellig uit (en kan ook nog mn boeken kwijt in die kast xD )

 5. michel ten voorde 9 mei 2017 om 22:31 - Antwoorden

  bij mij staan ze in het doosje in de vitrinekast mooi verlicht en ze blijven mooi schoon 🙂

 6. Collector89 16 augustus 2017 om 15:46 - Antwoorden

  Want dan betekend dat je een exclusieve Funko Pop! in huis hebt. = Want dat betekent […]

  Sorry voor de betwerigheid, just trying to help.

  Ik ben zelf overigens echt een out of the box collector. Vind het heel lelijk staan om alles in doosjes te laten. Mocht ik ze ooit willen verkopen, dan zie ik dan wel wat ze nog waard zijn. Ik bewaar de doosjes zeker hoor, maar ik wil er zelf in de tussentijd wel gewoon van genieten. Geen doosjes in het zicht dus!

 7. Marianne 16 augustus 2017 om 16:17 - Antwoorden

  in principe gaat hier alles uit de doos, een uitzondering is Hei Hei. die staat met doos, omdat ie zonder erg lastig bleef staan

 8. marno 15 december 2017 om 14:51 - Antwoorden

  Mocht er iemand nog een goed leeg doosje hebben van tony montana scarface dan zou ik hier wel interesse in hebben.

Geef een reactie

Winkelwagen Item verwijderd. Ongedaan maken
 • No products in the cart.