Waarschijnlijk ben je wel eens een foto van een Funko Pop collectie tegen gekomen op Instagram of Facebook. Je ziet dan vaak twee verschillende Funko Pop verzamelaars. Verzamelaars die hun Funko Pop in het doosje laten en verzamelaars die hun Pop! uit het doosje tentoonstellen. Waarom doet men dit en wat zal ik gaan doen? Je kan jezelf dan beter de vraag stellen; ga ik mijn Funko Pop! figuurtjes voor altijd houden? Of ga ik in de toekomst ruilen en verkopen?

Als je al je Funko Pops gewoon wilt houden, dan is het misschien leuk om ze gewoon uit het doosje te halen omdat ze er zo leuk uit zien. Maar als je geïnteresseerd bent in ruilen en verkoop, dan kan je beter je Funko Pop! figuurtjes in de doos laten, want dan zijn ze veel meer waard!

Funko Pop verzameling

Heb je ook aan de ruimte gedacht? Als je eenmaal een tijdje aan het verzamelen bent, zul je merken dat de Funko Pops redelijk wat ruimte in beslagen nemen. Veel verzamelaars halen ze dan uit het doosje en bergen het Funko doosje goed op.

Wat doe ik met het prijs stickertje? Dit is weer een persoonlijk iets. Sommige verzamelaars laten het stickertje op het doosje zitten zodat men kan zien wat de prijs bij de koop was, zodat je altijd de huidige verkoop prijs kan vergelijken. Andere vinden het weer lelijk staan op het doosje. Mocht je het prijsstickertje eraf halen, wees dan wel erg voorzichtig met het verwijderen! Bij beschadigingen daalt de waarde van je Funko Pop!

Funko Pop exclusieve sticker

Ik zie nog meer stickers op het doosje! Dan ben je één van de gelukkige! Want dan betekend dat je een exclusieve Funko Pop! in huis hebt. Verwijder deze niet, want dit is een deel van wat de Funko Pop exclusief en van meer waarde maakt! Meer hierover lees je in dit artikel.

Dus, moet ik de Funko Pop! doosjes houden? Als je beslist om de Funko Pops zonder het doosje neer te zetten, dan is het wel de moeite op de doosjes te bewaren. Misschien wil je op een dag toch je Pop! verkopen of ruilen en met het doosje is hij dan veel meer waard! Als je zeker weet dat je de doosjes toch niet wilt houden, dan kan je ze altijd nog zonder je Funko Pop! verkopen. Daar is zeker een markt voor! Grote kans dat je je doosje op Ebay verkocht krijgt!

Funko Pop verzameling

Verzamel jij je Funko Pop! in of buiten het doosje? Laat het ons weten hieronder in de reacties!