Films! ? Films kunnen een behoorlijke impact hebben bij mensen. Er ontstaan bij sommige films gigantische fanbases. Star Wars heeft één van de grootste fanbase ter wereld en daar speelt Funko goed op in! Funko kondigde een tijdje geleden hun nieuwe ‘Movie Moments’ reeks aan, waarin maar liefst 5 van jouw favoriete scenes zijn omgetoverd naar Pop! figures! Momenteel alleen nog verkrijgbaar buiten Europa, maar deze geweldige nieuwe Funko Pops komen zeker binnenkort ook in ons kikkerlandje kijken! ?

Laten we beginnen met de meest iconische scene! Die bij iedereen gelijk door zijn hoofd schiet wanneer iemand de 2 woorden Star en Wars samen voegt. Een van de grootste plottwisten aller tijden. ? Het moment dat Luke niet alleen zijn arm verliest maar ook zijn hoop als Darth Vader de legendarische woorden ‘No, I am your father’ uitspreekt. ? ‘Cloud City Duel’ is de eerste Movie Moment en schiet Funko meteen al raak, want wie is er nou geen fan van dit prachtige moment in film geschiedenis.

Cloud City Duel Funko Pop! MM

Laat de discussie maar beginnen wie schoot er eerst? Omdat iedere Star Wars fan, en waarschijnlijk de mensen die hem ook maar 1 keer gezien hebben ?, precies weten waar het over gaat. Is dit momentje ook zeker een Funko Pop! Movie Moment waard. ‘Catina Faceoff.’ Als Han Solo de deal van Obi-Wan en Luke aanneemt wordt hij verrast door Creedo, die hem onder schot houd. ? En zonder dat het de bedoeling was, was daar de eeuwenlange discussie geboren. Wie schoot er eerst Han of Creedo? Kijk en oordeel zelf. (Het is Han ?).

Cantina Faceoff Funko Pop! MM

Wanneer Darth Vader zijn eerste entree maakt. Worden 2 droids ? op een grote missie gezet om het bericht van Princes Leia veilig bij Obi-Wan te krijgen. ‘Escape Pod Landing in Tatooine’ is ons derde Movie Moment. Een scene die ik persoonlijk wat minder ‘Movie Moment’ waardig vindt maar alsnog een leuke toevoeging is. R2-D2 en C3PO zijn op Tatooine terecht gekomen en daar begint hun grote zoektocht naar Obi-Wan en is de eerste stap in hun nog grotere avontuur!

Escape Pod Landing Tatioone FP!MM

Apprentice VS Teacher. ‘Death Star Duel’ Darth Vader krijgt geen break met deze reeks. De eerste keer dat we de ‘clash’ zien tussen de Light en Dark side. Leraar Obi Wan tegen zijn leerling die nu de naam heeft van Darth Vader. Een prachtig moment en een scene die ons zou bij blijven door deze gehele franchise. ?

Death Star Duel Funko Pop! MM

En dan nummer 5, de laatste, de kers op de taart! *tromgeroffel* ? ‘Trash Compactor Escape’. Wie kent deze zeer ‘diepe’ en met emotie volgestouwde scene nou niet!? ? Oke, serieus, net zoals de Escape Pod vindt ik dit ook niet echt een Movie Moment! Merendeels vanwege het feit dat we alleen Luke en Leia zien en ik me kan herinneren dat Chewie en Han ook bijna de pineut waren. Geeft niet weg dat ook deze er erg leuk uitziet. En dat zelf de Dianoga is toevoegt aan deze Pop! vind ik dan wel weer een erg leuk detail.

Trasch Compactor Escape Funko Pop! MM

Hopelijk slaat deze lijn erg aan bij Star Wars fans als bij Funko verzamelaars. Ik kan namelijk duizenden films voor me zien die deze behandeling krijgen. ? Een Lord Of The Rings reeks met Gandalf vs Balrog of Frodo die een vinger verliest. Harry Potter die voor het eerst meedoet aan een potje zwerkbal of wanneer hij van Hagrid meer over zijn verleden te horen krijgt. Maar ik denk dat er ook genoeg Anime en Game momenten zijn die zich goed verlenen aan een Funko Pop! makeover. Maar wat denk jij? Ben je enthousiast over deze Funko Pop! Movie Moments reeks? En welk van jouw favoriete film momenten zie jij graag omgetoverd worden naar een Pop! figurine? Of heb je toch liever een Anime/Game momentje die je wil toevoegen aan je collectie?