Marvel is één groot powerhouse ?, en zelfs dan druk ik het nog zacht uit! Of het nou om hun MCU (Marvel Cinematic Universe) gaat, hun animatie series, kleurrijke stripboeken of wat dan ook…. Met 17 films in de MCU en laatste Thor: Ragnarok, wat een groot succes is, kun je niet meer om Marvel heen! Met weer een aantal nieuwe Marvel films ziet het er niet naar uit dat deze geldmachine gauw gaat stoppen. En met weinig concurrentie, zelfs DC met de nieuwste Justice League film ?, laat maar weer zien hoe ver van een voorsprong Marvel heeft.

MarvelStudio Logo

Maar allemaal leuk dat technische gepraat, maar wat heeft dit nou met Funko te maken? Nou als jij al één van de gelukkige eigenaren bent van de Guardians of the Galaxy Vol. 2 blu-ray, dan weet je waarschijnlijk al waar ik heen wil! Als je net als mij als een gek door de extra’s bent gaan snuffelen ?, ben je daar vast het kleine pareltje genaamd ‘Cosmic Sleigh Ride’ tegen gekomen. Dit 90 seconden durende filmpje met Funko Pop! figuren van Star-Lord, Baby Groot, Taserface en The Collector, is een Pixar-short achtig filmpje waar Marvel al een tweede deel van heeft besteld! ?

Een kleine geschiedenis lesje. ? Deze Marvel Funko shorts begonnen als promotie materiaal voor de Marvel Collector Corps subscription boxes. Deze promo’s zijn gemaakt door een kleine Engelse studio genaamd A Large Evil Corporation. ? En aangezien Funko Pop! om hun design bekend staan en daardoor sommige features niet kunnen gebruiken waaronder hun mond… ? Is het animeren van deze kleine bolhoofdjes niet erg gemakkelijk. Maar check ‘Cosmic Sleigh Ride’ hieronder om te zien hoe makkelijk ze het laten lijken!

Maar Marvel duikt natuurlijk niet zo maar het diepe in. Vorige jaar lanceerde Marvel Animation samen met A Large Evil Corporation een proefballon bestaande uit een trio van dit soort filmpjes. Deze werden gezamenlijk seizoen 1. De eerste ‘aflevering’, zoals we het nu mogen gaan noemen, bestond uit Pop! figuren Spider-Man, Iron-Man en Loki genaamd ‘Spellbound’. Hier zien we hoe Spidey ? en Iron-Man ? het opnemen tegen Loki met zijn Scepter. Een simpel maar erg vermakelijk begin! Daarna volgende de aflevering ‘Bait N Switch’ met Funko Pop! van Rocket, Baby Groot en de Collector. Waarin Rocket probeert Baby Groot te redden uit de collectie van de Collector. En als seizoen finale kregen we ‘Chimichangas’ ? met je raad het al een Pop! van Deadpool en Venom! Waarin Deadpool een episch gevecht aan gaat met Venom! ? Deze filmpjes hebben op Youtube al snel een 4 miljoen kijkers weten te trekken dus het is niet gek dat Marvel hier een toekomst in ziet! ‘Cosmic Sleigh Ride’ is dus een goede opening voor een nieuw seizoen!

Spiderman-Loki MFS

Voor seizoen 2 heeft Marvel al 8 afleveringen besteld. Met welke Pop! figuren is nog niet bekend, volgens bronnen gaan ze goed kijken naar welke Funko Pop! er in trek zijn of welke veel media aandacht opwekken. Een logisch en vooral doelgerichte stap. De eerst volgende Marvel Funko short is met Pop! figuren van de Hulk en Black Widow, waarin ze samen op een geheime spionnen missie gestuurd worden. En zoals we allemaal wel weten zal de Hulk daar geen ster in zijn. Maar neem mij woord er niet voor maar check hem snel zelf! ?

Het gaat er bij Marvel steeds om uitbreiden en verschillende manieren vinden om unieke en leuke verhalen te kunnen vertellen. En ik denk dat deze manier er mooi op aansluit! Funko evenals Marvel zullen hier een geweldige reclame uit kunnen slaan en verzamelaars zullen een leuke filmpje hebben om weg te kijken. Ik vind het een leuke, creatieve manier en wie weet zullen we snel naar Fan-made Funko-shorts aan het kijken zijn. Misschien kriebelt het bij jouw nu al om een short te maken met de Funko figuren van DC, Harry Potter, Marvel of misschien wel allemaal bij elkaar! Ik ben in ieder geval enthousiast en erg benieuwd hoe Marvel steeds nieuwe manieren zal vinden om up-to-date te blijven.  Kleine shorts maken is al onbekend terrein voor Marvel maar ze pakken het zeker goed op! ?

Deadpool_FunkoShort

En dat is de lange en korte versie met wat Marvel en Funko samen gaan doen! Meer Marvel Funko Shorts vindt je op hun Marvel Entertainment Youtube kanaal! ? Maar wat vind jij? Welke van jouw favoriete Marvel Pop! wil jij zien schitteren in zo een short? Of wil jij een hele andere franchise zien? Of heb je misschien zelf een leuk idee, of vind je het helemaal niks? Laat het ons weten in de reacties beneden!