Met de Funko markt die steeds groter en groter wordt, en steeds meer verzamelaars trekt, spelen veel sites en verkopers daar natuurlijk op in. Websites zoals Wish, Aliexpress, Ebay, etc, vinden we steeds meer en meer Funko producten! En dat brengt een belangrijke vraag met zich mee.. zijn ze wel echt?? Verschillende Funko producten uit China, al heeft Funko daar ook zijn eigen fabrieken staan, zullen echt lijken maar zijn alles behalve dat!? Natuurlijk kunnen de boven genoemde sites daar niks aan doen en ook op deze website zijn een aantal externe verkopers met wel daadwerkelijke echte Funko producten. Maar daarvoor heb ik hier een kort lijstje voor hoe je nou een neppe Funko Pop kan herkennen!?

De eerste hint die kan duiden op een nepper is de prijs!? De Spider-man (Upside down) (40 dollar waard momenteel) voor 5 euro gloednieuw in verpakking of een Unmasked Darth Vader (110 dollar waard momenteel) voor 15 euro moeten al een paar alarmbelletjes doen rinkelen!? Als de prijs te mooi is om waard te zijn, zal de Pop hoogstwaarschijnlijk een nepper zijn!

Voetstempel

En dan nog een andere factor die een neppe Pop kan verraadden. ⚠ Waarschuwing voor de mensen die de Pop’s In The Box houden de volgende tekst kan schadelijk zijn! ⚠ Want als je de Pop uit het doosje haalt en even onder zijn voeten kijkt moet hij daar een stempel met nummer hebben.  Wat er meestal uitziet als hierboven: A185. Een neppe Pop heeft deze meestal niet!?

Fake Paintjob

En dit is meer eentje voor de kritische kijker of iemand met zeer scherpe ogen.? Het verf werk wat verricht is op de Pop kan er nogal slordig uitzien. Ook al kan dit zeer moeilijk te zien zijn zelfs als je de echte naast de neppe houdt, kan je het meestal zien aan de ogen? of de mond? die een net iets andere vorm heeft! De huidskleur kan ook iets verschillen dan de echte Pop of een kleine afwijkingen in de kleding!

Iets anders waar je een iets mindere scherpe blik voor zal hebben is de doos!? Hier kunnen ook vele mankementen aan zitten bijvoorbeeld dat de doos er nogal wazig uitziet. Dit is nogal een tricky iets om meteen op te vallen als een nepper. Doosjes die is te lang in de zon☀ hebben gestaan kunnen namelijk hetzelfde effect hebben, of het nou bij iemand thuis voor het raam heeft gestaan of in een etalage van een winkel. Net zoals de Pop hebben ook de doosjes een stempel onderaan de doos. Alhoewel de oudere Pop varianten nog stickers hebben met de productie datum erop, hebben nieuwere een stempel die moeilijker te vervalsen zijn.?‍♂

Hopelijk zijn dit wat behulpzame hints die je kunnen helpen een neppe Pop te spotten.? Het zal altijd lastig blijven omdat duizenden dingen kunnen afwijken of wat dan ook. Maar dit zijn de meest voorkomende ‘problemen’ die een nepper heeft en hopelijk heb je er wat aan! Heb je zelf hints of tips of ben je er zelf een die in bezit is van een neppe Pop! Deel die vooral hier zodat we elkaar een beetje kunnen helpen om er voor te zorgen dat er geen neppe Pop’s in iemands kast komen te staan!?

Heb je twijfels over de echtheid van je Funko product? Vraag het aan onze Funko experts in de Funko Fans Facebook groep!