Esther ging haar al voor met haar grote Funko Pop verzameling! Maar dit keer is het de beurt aan Harry Potter Funko Pop fan Yoanna, en ook zij heeft een hele mooie collectie! Lijkt het je ook leuk om mee te doen aan de POP! fan rubriek? Scroll dan naar beneden en schrijf jezelf in!

Hey Yoanna! Leuk dat je een POP! fan bent! Vertel ons eens, wie is Yoanna?
Ik ben Yoanna, 24 jaar en ik woon in Nijmegen. Ik werk bij Intertoys en doe dat werk nu 9 jaar, met veel plezier! Ik hou van gezellige dingen doen zoals een terrasje pakken, mits het goed weer is natuurlijk. Daarnaast heb ik nu 2,5 jaar een relatie met wie ik natuurlijk ook graag dingen onderneem. Ondertussen spaart mijn vriend ook Funko. Hij is vooral fan van Star Wars, Animé en games.

Hoe groot is je Funko Pop verzameling?
Op het moment 49 Pop!

Funko Pop Fan Yoanna


Hoe ben je in aanraking gekomen met de Funko Pop?

Vrienden van mij en mijn vriend die zijn er mee begonnen vanaf het moment dat Funko begon met de Pop. Ik heb ze dus al een tijd zien staan, maar wist niet dat er ook Harry Potter Pop! waren. Sinds ik dat weet ben ik er mee begonnen.

Wat is er nou zo leuk aan de Funko Pop?
Ze zijn zo schattig met hun grote ogen. Daarnaast is het leuk om te verzamelen omdat je, vooral bij Harry Potter, veel verschillende soorten van dezelfde persoon kan hebben. Het is dan net weer even anders.

Hoe lang verzamel je al Funko Pops?
Sinds oktober 2016. Mijn vriend heeft er toen 1 voor mij gekocht en ik vond het zo zielig dat die ene alleen moest staan haha.

Wat verzamel je nog meer?
Alles wat maar te maken heeft met Harry Potter. Ik heb vroeger ook schaalmodellen van de Fiat500 verzameld, maar dat is inmiddels stop gezet.

Wat is je favoriete Funko Pop?
Niffler met Coin Purse.

Funko Pop fan Yoanna

Waar heb je de meeste Pops van?
Harry Potter. Ik ben vanaf de 1e film verkocht. Toen ik die film in de bioscoop zag, was ik om. De muziek en het onbekende van de magie sprak mij meteen aan. Dat geldt ook voor Fantastic Beasts. Ondanks dat het Harry Potter gerelateerd is, was het toch iets compleet nieuws toen de film uit kwam.

Verzamel jij je Funko Pop in of buiten het doosje?
Uit het doosje. Ik vind dit persoonlijk mooier omdat je de Pop! dan van alle kanten goed kunt zien. Nadeel is wel dat je ze minimaal 1 keer per week moet afstoffen. Maar dat heb ik er graag voor over!

Hoe heb jij je Pops geordend?
Alle Harry’s zoveel mogelijk bij elkaar, dan de leerlingen, de leraren en de badguys.

Funko Pop fan Yoanna

Welke Funko Pops wil je nog echt heel graag in je collectie?
Newt Scamander with Suitcase #01. Maar dat wordt een mission impossible denk ik.

Wat is het gekste wat je hebt meegemaakt als het om Funko Pops gaat? Vertel!
Niet echt iets mega geks, maar dankzij mijn vriend had ik met Valentijnsdag in een keer de Fantastic Beasts set bijna compleet. Ik kreeg toen maar liefst 5 Pop in een keer!
Oh en ik was een keer in een winkel in Nijmegen en daar stond een Golden Batman Target Exclusive en die had gewoon geen onderbeen! Dat was echt zo raar om te zien haha.

Wil je nog iets vertellen over je collectie?
Ik vind mijn collectie leuk om naar te kijken, zeker omdat ik al vanaf kinds af aan fan ben van Harry Potter. Ik hoop dat ik ooit een keer een mooie kamer kan inrichten met alleen maar Harry Potter merchandise! De Pop komen dan op een mooie prominente plek te staan! Ik hoop ook dat ik ooit de collectie helemaal compleet kan maken, inclusief Newt!

Ben jij ook een POP! fan?

Lijkt het je ook leuk om mee te doen aan de Funko Pop fan rubriek?

Schrijf je dan hieronder in!

[contact-form-7 404 "Not Found"]