Wat leuk! Esther durfde het aan om als eerste de Funko Pop fan rubriek te openen, en hoe! Wat een mooie collectie heeft ze! 🙂 Een echte Funko Pop fan! Lijkt het je ook leuk om mee te doen? Scroll dan naar beneden en schrijf jezelf in!

Hey Esther! Leuk dat je een POP! fan bent! Vertel ons eens, wie is Esther?
Ik ben 23 jaar oud en doe de opleiding onderwijsassistent. Ik hou erg van lezen, films en series kijken en dingen verzamelen (waaronder Funko Pop!s). Ook vind ik het super leuk om met de huisdieren die wij hebben, om te gaan.

Hoe groot is je Funko Pop verzameling?
Mijn funko verzameling is best groot, ik heb 157 Pop!s, 20 pop! sleutelhangers, 12 Dorbz, 7 pin sized heroes en 4 Pop! pennen. Dat is een totaal van 200 (en dan heb ik het ook nog niet eens over mijn vaders verzameling die telt 215 Pop!s (waaronder 1 Pop pen en 7 Dorbz). Ik verzamel de Pop!s samen met mijn vader. Onze collectie is dus heel groot.

Funko Pop Fan Esther

Hoe ben je in aanraking gekomen met de Funko Pop?
Ik ben in aanraking gekomen met Funko Pop!s doordat mijn vader een keer een box kocht ergens. In deze box zat een baby groot Pop die wij beiden heel erg leuk vonden. Hierdoor is mijn vader opzoek gegaan naar nog meer Funko Pop!s en is zo onze collectie gegroeid. Wij doen het verzamelen van de Pop!s samen, maar ik focus mij op allerlei Pop!s en mijn vader vooral op Star Wars Pop!s.

Wat is er nou zo leuk aan de Funko Pop?
Het is leuk omdat het, over het algemeen, maar 1 soort vorm van een poppetje is. Dit poppetje wordt alleen zo aangepast dat het verschillende karakters worden. Ook vind ik het zo leuk omdat het poppetjes zijn van mijn favoriete films en series en ze heel makkelijk te verzamelen zijn.

Funko Pop Fan Esther

Hoe lang verzamel je al Funko Pops?
Op 6 mei 2015 heeft mijn vader de eerste Pop!s gekocht. Dit waren Marvel Avengers 2: Age of Ultron Pop!s die inmiddels op mijn slaapkamer staan. Baby Groot kregen wij rond februari van dat zelfde jaar. Dit betekend dat wij zeker 2 jaar lang de Pop!s verzamelen.

Wat verzamel je nog meer?
Ik verzamel ook heel graag boeken, cactussen, beeldjes over het oude Egypte en samen met mijn vader en broertje verzamel ik ook nog dvd’s van films en series.

Wat is je favoriete Funko Pop?
Mijn favoriete Pop is moeilijk te kiezen, ze zijn allemaal super leuk, maar ik denk toch dat ik voor Captain America #219 kies.

Funko Pop Fan Esther

Waar heb je de meeste Pops van?
Van Harry Potter heb ik alle Pop!s (hier reken ik Fantastic Beasts and where to find them niet bij, daar heb ik er niet zo veel van). Harry Potter is een soort van verslaving waar ik nooit mee ga stoppen. Dat, gecombineerd met Funko is een regelrechte ramp voor mijn portemonnee, want elke Harry Potter Pop die er is moet ik hebben haha. Dit geld ook voor de Supernatural Pop!s, moeilijk te weerstaan.

Verzamel jij je Funko Pop in of buiten het doosje?
De Pop!s die wij verzamelen gaan in principe altijd uit het doosje. Dit omdat ze zo veel beter tot hun recht komen en je veel beter de details kunt zien. Er zijn maar een paar Pop!s die in hun doosje blijven zitten, maar dat is dan alleen omdat ze dubbel zijn.

Funko Pop Fan Esther

Hoe heb jij je Pops geordend?
Ze staan bij mij door de hele slaapkamer heen. ik heb wat bij het raam, boven mijn bed en naast de deur. Harry Potter staat bij Harry Potter, Supernatural bij Supernatural, Star Trek bij Star Trek enz. ik heb op de boekenplank wel wat Pop!s van Marvel door elkaar staan. Vooral Loki, die staat overal en nergens en zonder doosje erachter. De Pop!s waar ik het doosje erachter heb staan (bijv. Harry Potter) staan op volgorde van nummer.

Welke Funko Pops wil je nog echt heel graag in je collectie?
Goede vraag, dat zijn er namelijk best wel veel, maar ik heb er alleen niet super veel ruimte meer voor. Een serie Pop!s die ik graag nog wil hebben is de 2e wave van de Batman 1966 Tv-serie. Ook de Pop!s van Guardians of the Galaxy 2 vind ik super mooi.

Funko Pop Fan Esther

Wat is het gekste wat je hebt meegemaakt als het om Funko Pops gaat? Vertel!
Het gekste wat ik meegemaakt heb is dat ik samen met mijn vader op DCC rondliep en ik een Pop zag die hij graag wilde hebben. Op dat moment was mijn vader wat verder weg en riep ik hem. Toen hij eraan kwam stond er nog een andere man naast mij die ik half sloeg omdat ik zo enthousiast naar de Pop wees zodat mijn vader die kon zien. Gelukkig kon de man er wel om lachen en stapte hij aan de kant toen mijn vader aan de andere kant van hem ging staan.

Wil je nog iets vertellen over je collectie?
Het is een hele verslavende ‘hobby’, maar wel super leuk om te doen en het is het ook zeker waard (ookal sla ik misschien wel een beetje door..).

Ben jij ook een POP! fan?

Lijkt het je ook leuk om mee te doen aan de Funko Pop fan rubriek?

Schrijf je dan hieronder in!

[contact-form-7 404 "Not Found"]