Hey Funko Pop Fans! We hebben weer een leuk interview voor je klaar liggen! 🙂 Dit keer zien we de verzameling van Damon. Hij spaart vooral Star Wars en Disney Funko Pops en hij neemt ze erg graag mee op reis! Wat leuk! 😀 Wil jij ook je collectie showen? Schrijf je dan onderaan de pagina na het interview jezelf in!

Hey Damon! Leuk dat je een POP! fan bent! Vertel ons eens, wie is Damon?
Hallo medeverzamelaars,
Zal mezelf even voorstellen, ik ben Damon Schoeters, 24 jaar woon in Limburg
En ben bezig met mijn studie Leisure & Hospitalty. Buiten mijn studie ben ik druk bezig met reizen en verzamelen van funko pops. Tijdens mijn reizen neem ik vaak mijn pops mee en maak hier foto’s van mijn pops.

Hoe groot is je Funko Pop verzameling?
Mijn verzameling is nog redelijk klein, ik heb 37 pops. Waarvan ik de meeste van Star Wars en Disney heb. De rest van mijn pops zijn movie en series pops. Natuurlijk wil ik mijn verzameling snel uitbreiden en hoop dat ik snel nog vele meer pops krijg. Ook hoop ik dat ik een chase pop kan bemachtigen. Hier heb ik namelijk ook nog geen van of een leuke flocked pop.

Funko Pop Fan Damon


Hoe ben je in aanraking gekomen met de Funko Pop?

Ik ben in aanraking gekomen hiermee omdat ik wat wilde verzamelen wat andere niet hadden. Maar wilde ook mijn favoriete figuren verzamelen. Hoe doe je dat beide? Nou zo ben ik begonnen met Funko pops verzamelen. Nu spaart mijn vriendin ze, mijn schoonmoeder (40 jaar) en schoonzusje (8 jaar) sparen ze ook.

Wat is er nou zo leuk aan de Funko Pop?
Dit is een moeilijke vraag. Wat ik zo leuk vind aan de pops, is dat zo klein zijn. Leuk om mee te dragen.
Als ze je per ongeluk uit handen vallen zijn ze niet kapot. En de hype word steeds groter steeds meer mensen gaan pops sparen. Maar funko pops zijn voor alle leeftijden voor jong en oud, ik bedoel mijn schoonmoeder spaart ze zelfs en ze is 40.
Maar ook dat de pops zo kleurrijk zijn, en iedereen spaart ze weer apart in de doos, buiten de doos. Je kunt ze laten staan of je gaat er zoals mij meereizen, maar je komt ook steeds nieuwe mensen tegen die ze verzamelen. Je maakt nieuwe vrienden.

Funko Pop Fan Damon


Hoe lang verzamel je al Funko Pops?

Vanaf mei dit jaar (2017) ben ik begonnen met verzamelen. Eerst heb ik een aantal maanden een lijst gemaakt in word (deze lijst bevat nu ongeveer 14 pagina’s) met welke funko pops me leuk lijken. Groot onderzoek gedaan naar funko pops.
Ook heb ik Facebook mensen gevraagd hoe ze verzamelen en waar ze hun funko pops vandaan halen.
Nu zitten we in augustus en ik ben een aantal pops rijker en een boekenkast voller.

Wat verzamel je nog meer?
Buiten funko pops spaar ik veel spullen van Star Wars zoals mokken, t-shirts, de films, posters, quotes. Het grootste gedeelte van mijn verzameling bestaat dan ook uit Star Wars pops. En stripboeken van Suske & Wiske hier zijn helaas nog geen funko pops van uit gekomen.

Wat is je favoriete Funko Pop?
De favoriete funko pop die ik heb is mijn pop van Darth Vader, dit was ook mijn eerste funko pop. Als Star Wars fan ben ik groot fan van Darth Vader. Daarom wilde ik ook echt dat dit mijn eerste funko pop werd.
Naast Darth Vader is Vito Corleone een van mijn favoriete funko pops want als er een mooie klassieke films trilogie is uit de vroegere jaren dan is het wel The Godfather.

Funko Pop Fan Damon


Waar heb je de meeste Pops van?

Ik heb de meeste pops van Star Wars. Omdat ik een grote Star Wars fan ben, vandaar dat ik wilde beginnen met deze pops te verzamelen.
Ook heb ik al een aantal Disney pops omdat Disney me laat denken aan mijn tijd als kind. Wat soms mooie herinneringen naar boven haalt.

Verzamel jij je Funko Pop in of buiten het doosje?
Mijn pops verzamel ik buiten het doosje zodat ik naar mijn pops kan kijken en genieten zonder dat ze opgesloten zitten in een doosje.
Zo kan ik elk moment naar de pops kijken als ik mij even niet goed voel, kijk ik naar mijn mooie verzameling pops en dan krijg ik een blij gevoel. Omdat sommige pops zo mooi zijn dat ze me laten glimlachen.

Funko Pop Fan Damon


Hoe heb jij je Pops geordend?

Mijn pops staan in een boekenkast. En ik heb ze soort bij soort staan, zoals de Disney pops bij elkaar, de film pops bij elkaar. Maar mijn Star Wars pops heb ik op de Death Star staan hoog op de kast omdat deze pops toch echt mijn trofee zijn.
De pops van Harry Potter staan bij mijn Harry Potter boeken en alle andere spullen van Harry Potter, omdat dit voor mij een nog specialer gevoel gaf.

Welke Funko Pops wil je nog echt heel graag in je collectie?
De pop die ik nog heel erg graag aan mijn collectie zou willen toevoegen zijn de pops van Bruce Lee. Want deze man is toch echt mijn voorbeeld en mijn grote held. Helaas zijn deze pops nog niet in Nederland verkrijgbaar. Daarnaast zou ik natuurlijk nog veel meer pops van Star Wars willen. Echter ben ik ook groot fan van The Godfather en Marvel deze pops zou ik nog graag aan mijn collectie willen toevoegen.

Funko Pop Fan Damon

Funko Pop Fan Damon


Wat is het gekste wat je hebt meegemaakt als het om Funko Pops gaat? Vertel!

Ik heb nog niet echt wat geks gemaakt met mijn pops. Maar natuurlijk als ik ben aan het wandelen of reizen met mijn pops en ga zoeken naar een te gekke foto locatie kijken mensen me altijd raar aan.

Wil je nog iets vertellen over je collectie?
Zoals ik in het begin al kort beschreef. Reis ik veel als hobby omdat ik dit leuk vind, maar tegenwoordig neem ik mijn pops mee tijdens het reizen. Als ik de honden ga uitlaten gaan mijn pops mee en maak tijdens het wandelen een paar foto’s. Tijdens mijn trein reizen gaan de pops mee.
Ik heb een tijdje voor mijn stage in Noord-Brabant gezeten ik zat hier 10 weken in totaal, maar ik was niet alleen ik had mijn pops bij me. Want ik ga nergens meer heen zonder mijn pops.
Mijn school begint in september weer en misschien neem ik mijn pops wel mee….

Funko Pop Fan Damon

Ben jij ook een POP! fan?

Lijkt het je ook leuk om mee te doen aan dit interview?

Schrijf je dan hieronder in!

[contact-form-7 404 "Not Found"]

Wat vind jij van Damon’s Funko Pop collectie! Reageer hier onder in de reacties en geef zijn verzameling een LIKE! 🙂