De kans dat je de loterij wint is kleiner dan geraakt worden door een bliksemschicht! De kans dat je een van deze Funko Pop hebt is nog kleiner…helaas. Mag je het geluk hebben er wel eentje in jouw bezit te hebben, Gefeliciteerd! Je hebt waarschijnlijk een klein fortuin in huis liggen! ?

Funko Pop zijn hét item van nu! Deze kleine groot hoofden worden massaal geproduceerd, van bekende film franchise tot onze favoriete speelbare game karakters. Name it en er bestaat waarschijnlijk een Funko van, of hij wordt op dit moment gemaakt.  Daardoor zou je snel denken dat de kleine mannetjes niet veel waard zijn. Maar hier komt de grote M. Nightshyamalan plottwist, niet alle Funko Pop worden massaal geproduceerd. Sommige zijn exclusive en voor een kleine tijd beschikbaar, daardoor kunnen deze Pops aan de juiste fan veel geld opleveren! En mag jij één van deze in je collectie hebben dan mag je van geluk spreken! Lets Funkgo! ?

10. Planet Arlia Vegeta

Planet Arlia Vegeta

De lijst beginnen we met een Funko Pop van één van de populairste anime karakters Ash ketch Vegeta! Er zijn natuurlijk talloze exclusieve Pop’s. Maar helaas komt deze helemaal uit Tokio, Toy Tokyo om precies te zijn. Tenzij jij je afhaal Japans van ver laat komen, is de kans groot dat deze aan je neus voorbij is gegaan. Staat hij wel mooi te glimmen in je vitrinekast? Reken jezelf dan niet helemaal rijk maar je hebt dan wel een mooie Funko Pop staan met een waarde van bijna €1525,00! ?

Oké reken jezelf maar wel een beetje rijk. Daarnaast zijn er gelukkig iets meer dan 500 van gemaakt dus hoe klein kan de kans zijn. ?

9. Headless Ned Stark

Game of Thrones wie kijkt het niet! Game Of Thrones is namelijk een van de meest bekeken TV-shows op dit moment. En Funko speelt daar goed op in met deze Pop van één van de legendarische momenten.

Deze Pop waar je het hoofd van kan afhalen, en er daardoor lekker bloederig uitziet, zijn er maar 1008 van gemaakt!  En door de onwijs grote fanbase die achter deze serie staat vlogen ze over de toonbanken. Mazzel voor de kopers, want deze heeft namelijk nu een waarde van ongeveer €758,00! Wel even je hoofd erbij houden natuurlijk. ?

8. Shadow Trooper

Natuurlijk behoord er iets van de mega geld machine genaamd Star Wars op deze lijst. Want wie kent dit nou niet! Maar blijkbaar van alle karakters trek deze Shadow Trooper de fans. Beetje raar, bedoel Yar Yar Binks FTW!

Star Wars is voor Funko zeker een publiekstrekker geworden, het zal namelijk niet andersom zijn. Mensen zijn geobsedeerd met deze franchise en willen het allerliefst iets van waarde hebben van Star Wars. En dat is lastig, sinds er van bijna alles duizenden kopietjes gemaakt worden. Maar van deze Pop zijn er maar 480 gemaakt en daardoor is hij een stuk aantrekkelijker voor verzamelaars. En ben jij er zelf nou zo één? Succes! Deze hebben een waarde van €1141,00! ? Deze Trooper mist in ieder geval niet!

7. GITD Green Latern

Al scoorde de 2011 live-action film niet goed, sorry dat ik je help herinneren, blijft de Green Latern een populaire DC held! Deze Glow In The Dark Pop werd samen met zijn 240 tweeling broertjes verkocht tijdens de San Diego Comic Con. En wie wil er nou niet een groene Green Latern die ook nog licht geeft in het donker! De waarde van deze Pop kan oplopen tot een bedrag van €1244,00. Beware of your wallet, GREEN LATERN LIGHT!

6. Freddy Funko

Freddy Funko is het officiële gezicht van Funko, de grote mascotte. Deze roodharige vriend komt in vele varianten voor. In alledaagse werkkleding tot kwaadaardige schurk!

Maar helaas kom je niet makkelijk aan Freddy. Als je met goed geluk aan een kaartje weet te komen voor het evenement Funko Fun Days, wordt het al een stuk gemakkelijker. Maar de kaartjes voor het evenement, dat afspeelt tijdens SDCC, vliegen de deur uit!

Als je binnen komt krijg je direct een doos, gevuld met verschillende Freddy Funko’s, in je handen! En je kan er zelfs een paar winnen! Maar door de vele varianten en verschillende hoeveelheden van 10 Pop tot wel 500 Pop kunnen de prijzen oplopen tot duizenden euro’s.

5. Dumbo Pop’s

Natuurlijk heb ik het niet over alle Dumbo Pops, maar over 3 om precies te zijn. Die allemaal te koop zijn gesteld tijdens de SDCC 2013.

De eerste is deze Metallic versie van Dumbo. Waar maar liefst 480 exemplaren van zijn, maar alsnog erg lastig is om aan je verzameling toe te voegen. Al heeft deze wel een onschuldige waarde van €222,00, vergeleken met de rest dan…

De volgende is wel erg speciaal! Deze gouden versie van Dumbo zijn maar 48 exemplaren van gemaak en heeft een waarde van maar liefst €1670,00! ? Wat je doet afvragen of hij van echt goud is?

En dan hebben we de redelijk normale Clown Dumbo Pop waar ook maar 48 exemplaren van zijn. Waarom redelijk normaal hoor ik je vragen? Nou, deze blijken echt te kunnen vliegen met hun waarde van €1764,00. ?

Zou jij zoveel geld voor een Dumbo neerleggen?

4. Zilver Hot Topic Figures

Deze kleine donderstralen zijn zo exclusief dat je ze niet eens kan kopen! Nouja tweedehands dan. Maar wie doet dan nou tegenwoordig nog….*starts surfing the internet like a maniac* Dit zijn de zilveren Hot Topic legendes. Deze worden alleen uitgereikt aan Funko medewerkers, als ze die dag goed hun best hebben gedaan. En als dat geen drijfveer is om de baas zijn reet af te vegen weet ik niet wat het wel is.

Ook zijn er maar zeer weinig van. Deze Harley Quinn heeft bijvoorbeeld maar 144 zusjes!

Hetzelfde geldt voor de Man of Steal met 144 broertjes!

En van Batman zijn er maar 108 stuks gemaakt!

De waarde van Harley ligt bij de €417,00, Superman €451,00 en Batman €826,00! Alsof hij nog niet rijk genoeg is!

3. Alex DeLarge

Deze melk lover heeft ook een Funko Pop van zichzelf. Recentelijk is er een nieuwe uitgekomen, maar waar het hier om gaat is er eentje van een tijdje terug. Door wat problemen met de rechten van het karakter zijn er de eerste keer niet veel gemaakt. 24 om precies te zijn, 12 normale en 12 GITD.

Deze Pops worden doorverkochte met grote bedragen. De normale met een bedrag van ongeveer €2190,00 en de GITD voor ongeveer €11052,00. Dat zijn ongeveer meer dan 10,000 pakken melk! The more you know! ?

2. Stan Lee

Natuurlijk heeft deze Comic-Book Titaan Funko Pop versies van zichzelf. Ja, hij heeft er meerdere! Naast de ‘normale’ versies heeft hij ook een metaal gouden en platinum versies.

Ken je hem niet van zijn geliefde stripboeken? Dan vast wel van zijn iconische cameo’s in de Marvel films. Hij heeft veel, maar dan ook veel varianten van zichzelf, maar van deze 2 varianten zijn er maar 10 per stuk gemaakt.

De echte waarde van de 2 is moeilijk vast te stellen. Er zwerft er wel eentje rond met een waarde van €11760,00. Deze is dan wel ondertekend door de held zelf.

Heb jij toevallig een Stan Lee Funko Pop in je bezit?

1. Het Golden Ticket 2-Pack

Ik heb het net al over het evenement Funko Fun Days gehad, mag je dat alweer vergeten zijn scroll dan even terug. ? Naast het rijke assortiment Freddy’s kreeg je er deze keer ook een speciale Funko chocolade reep bij. 4 van deze repen, 4 MAAR!, hadden een golden ticket in de verpakking…

Met dit ticket won je een rondleiding in de Funko fabriek en kreeg je een setje gouden Willy Wonka en Oompa Loompa Pops.

4 van deze repen zijn weggegeven op Funko Fun Days en 6 setjes zijn aan Funko medewerkers gegeven. Ze zijn helaas tot nu toe nog nergens te koop aangeboden. Beetje logisch. Maar de prijzen zullen sky-high zijn! Dus mag je de zeer gelukkige eigenaar/eigenares zijn houd ze dan extreem goed bij je. Dat zou ik in ieder geval doen!

Heb jij één van deze bovenstaande peperdure Funko Pops? Of welke wil jij echt heel graag hebben? Laat het hier in de reacties weten! ?