Voordat we beginnen met deze review, wil ik eerst wat kwijt! Mijn enthousiasme voor deze film, was ontzettend sky-high, en ik kan me voorstellen dat het voor jou hetzelfde is! Dus in traditie van #thanosdemandsyoursilence? zal ik proberen zoveel mogelijk spoilers achterwegen te laten. Mag er in mij enthousiasme een spoiler komen te staan zal ik deze van te voren aangeven. Want er is sinds tijden geen film geweest die zoveel emotie bij me heeft los gemaakt dan deze film! Geloof me, de mensen die de film, net als ik, al gezien hebben weten heel goed waar ik het over heb. Dus zonder nog maar iets te zeggen, en er verder van weg te rennen, LET’S BEGIN!?

Avengers

Oké, iedere film review begint natuurlijk altijd met een kleine samenvatting van het verhaal.? Nu denk ik dat het hier niet nodig is, maar om er toch zeker van te zijn! Avengers: Infitity War is de 19de film? in de MCU, waarin de Avengers en alle andere Marvel karakters het opnemen tegen de grote titaan Thanos!? Nou, iedereen weer up-to-date! Wat vind ik nou van de film? (staart vervolgens 3 kwartier naar zijn toetsenbord?) Ik ben zo sprakeloos! Ik had verwacht dat de film heel wat moest doen, het bouwt al 10 jaar op naar dit moment dus dan moet het ook gewoon in 1 keer knallen. En dat is het mooie van de MCU, omdat we alle karakters al kennen van voorgaande films, kan de film vanaf minuut 1 al meteen knallen. Dat vond ik verfrissend en dat bracht een goeie vaart in de film. De film begint lekker luchtig als een standaard Marvel film en wordt naarmate de film vordert ook steeds donkerder. Geen zorgen het wordt niet DC Comics donker…

Avengers still

Verhaal technisch zit deze film ook, ja pas op ik ga een Deadpool woord gebruiken?, rete-goed in elkaar! Omdat veel karakters op verschillende plekken zijn en andere dingen doen, kan je als regisseur en kijker nogal in de war raken waar iedereen is. Maar de Russo broers, die al de Marvel films Winter Soldier en Civil War op hun naam hebben staan, weten dit erg soepel en makkelijk te brengen. Ik heb in de film geen 1 keer het moment gehad: ‘wacht, waar zijn we nu??!’ De actie is heerlijk, ze begrijpen de karakters! En er zitten niet heel veel plot ‘gaten’ in, misschien wel een paar. Maar om het spoiler vrij te houden, zal ik deze niet benoemen. Plus aangezien het een tweedelige film is en er nog meerdere films te wachten staan denk ik ook wel dat merendeels gaande weg uitgelegd wordt. De film ziet er fantastisch uit, het verhaal staat ijzersterk met zijn voeten in de aarde, en het acteerwerk is zoals altijd subliem!?

Avengers Thanos

Mijn favoriete badguys uit de MCU wereld waren altijd Loki en de recentelijke Vulture uit Spiderman-Homecoming! Maar holy infinty stone? is Thanos toch even andere koek samen met zijn Black Order! Vanaf het eerste moment in de film stonden mijn haren recht overeind.? En heb ik met open mond staan kijken hoe, daar is het woord weer, rete-goed dit karakter is neergezet! Doordat de helden verder geen introductie nodig hebben kan deze film zijn tijd besteden om Thanos goed neer te zetten en ik denk daarbij dat Thanos mijn favoriete MCU badguy ever is! Voor de rest is de film alles waar ik over gedroomd heb. Tony Stark en Stephen Strange die lekker aan het bekvechten zijn, en gooi Peter Quill daar ook nog even bij in de mix! Rocket en Thor die BFF’s worden. We zien Steve Rogers een paar raken klappen uitdelen. En is Peter Parker de gemiddelde bioscoopganger die met open mond staat te kijken van wat er allemaal om zich heen gebeurd.?

Avengers Wakanda

Het sluitende woord: Infinty War is alles wat ik verwachte en alles daar boven! Ik ben sinds tijden niet meer zo sprakeloos geweest na een film.? De emotie die de film, vooral bij fans zoals ik, weet los te maken is ongelofelijk. En nu ik dit stukje terug lees zie ik dat ik geen spoiler verteld heb. Want ik ben ook erg van mening  dat iedereen deze film vanuit zichzelf voor de eerste keer moet ervaren. Ik hoop gewoon met deze review Marvel fans gerust te stellen, de film is heel goed, omdat ik de ‘paniek’ ook had. Denk niet aan de trailers, geloof me die hadden ze net zo goed niet uit kunnen brengen!? 10 jaar hebben we naar dit moment opgebouwd en deze film geeft daar zoveel voldoening aan! Ga deze film voor jezelf bewonderen! Mits je een fan bent, als je tot nu toe alleen Iron Man gekeken hebt, heb je nog wat in te halen! Ik hoop hierdoor geen ervaringen te verpesten, maar mensen misschien nog enthousiaster te maken, you’re welcome?! En mensen de rust te geven, dat wanneer jij in die stoel zit en er geen weg terug meer is, je alles gewoon over je heen moet laten komen! Because when you step thru that door, you are an avenger!?

Infinity War Funko nu op voorraad!

Meer Infinity War Funko is onderweg! Volg ons op facebook, instagram en meld je aan voor onze nieuwsbrief en whatsapp dienst (App “whatsapp aan” naar 0624730952) om op de hoogte te blijven!