4 maart 2018 was Hollywood weer in ban was van de Academy Awards oftewel de Oscars!? Met hier en daar een verassing en hier en daar weer niet, zijn er weer vele gepassioneerde filmmakers met de felbegeerde prijs naar huis gegaan! Geen zorgen! De goodiebag die de aanwezige genomineerden kregen waren ook weer rijkelijk gevuld voor een bedrag van ongeveer 100.000 dollar.? (Zouden er ook Funko Pops in zitten??) Maar je zit daar natuurlijk voor een beeldje en aangezien er weer verse Funko Pop! zijn aangekondigd voor Star Wars en The Shape of Water?, beide genomineerd voor een Oscar, dacht ik dat het wel tijd was om jullie eens kennis te maken met de diverse winnaars en hun Funko producten. Als ze die hebben natuurlijk.? Laten we beginnen met de films die maar 1 Oscar in ontvangst hebben mogen nemen!  Side note: Ik zal alleen de grote winnaars uitlichten. De winnaars van de shorts, documentaires en beste buitenlandse film zullen helaas achterwegen gelaten worden.

Ja, de lijst begint meteen al goed! Geen van deze winnaars hebben Funko producten op hun naam staan.? Maar ze namen wel allemaal een beeldje mee naar huis! Phantom Thread was een no-brainer in de categorie kostuums?. I, Tonya maakte Allisson Janney erg blij met haar beeldje voor beste vrouwelijke bijrol!? Get Out won best origineel scenario? en als verassing nam Call Me By Your Name best bewerkte scenario? mee naar huis. Behoorlijk lastige categorie waarin films als Molly’s Game, The Disaster Artist of zelfs Logan had kunnen winnen!?

Dan de films die maar liefst 2 Oscars?? mee naar huis mochten nemen. Darkest Hour zag eindelijk Gary Oldman het beeldje voor beste acteur meenemen (?Finally!!!?) en beste make-up! Three Billboards Outside Ebbing, Missouri maakte maar liefst 2 acteurs blij!? Sam Rockwell met beste mannelijke bijrol en Francess McDormand met beste Actrice! Beide welverdiend!

Blade Runner Funko

Dan eindelijk de eerste winnaar met een Funko Pop lijn op zijn naam! Blade Runner 2049 nam de technische beeldjes mee voor beste camerawerk en best visuele effecten! Wat een erg nek aan nek race was met War for the Planet of the Apes!?

Een andere winnaar met maar liefst 2 beeldjes was het Mexicaanse Pixar avontuur Coco!? Ze wonnen natuurlijk met de categorie beste animatie film, waarin The Lego Batman film ook zeker een nominatie had moeten krijgen in plaats van Boss Baby?. Coco won ook een Oscar voor het beste filmliedje, waarin The Greastest Showman ook een erg sterke kandidaat was!

Dunkirk

De film die als enigste 3 Oscar beeldjes??? in beslag nam was het oorlogsdrama Dunkirk. De film over ons kikkerlandje? won bijna alle technische categorie√ęn: beste geluid, beste geluidseffecten en beste montage! De film mag blij zijn met de gewonnen categorie√ęn maar mag wel even op zijn hoofd krabben waarom het nog geen Funko Pops op zijn naam heeft staan!?

Shape Of Water

En dan natuurlijk de koning? van de avond! De baas boven baas. De film die zich als een vis? in het water voelde tijdens de uitreiking (flauw), was The Shape of Water! Niet heeft deze film al zijn welverdiende Funko Pop! figuren maar heeft het ook maar liefst 4????, ook, welverdiende Oscar beeldjes gewonnen! Naast een Oscar voor beste productieontwerp en beste filmmuziek, heeft Guillermo del Toro eindelijk zijn beeldje voor de beste regisseur op zijn naam mogen zetten!? En heeft deze film natuurlijk de prijs der prijzen mee naar huis mogen nemen de Academy Award voor Beste Film!?

Shape of Water Funko

En dan voor de liefhebbers de film helemaal uit Chili; Una mujer fant√°stica (A Fanastic Woman) won beste niet-Engelstalige film! De Netflix Documentaire Icarus won een Oscar voor de beste documentaire (duh)! Heaven is a Traffic Jam on the 405 won een Oscar voor de beste korte documentaire! Basketballer Kobe Bryant nam samen met Glen Keane de Oscar mee voor beste korte animatiefilm voor Dear Basketball. En nam het mooie maar heftige The Silent Child de Oscar mee naar huis voor beste korte film!?

Dat waren dan alle winnaars en hun desbetreffende Funko Pop! Van welke winnaar zou jij graag Pop! figuren van willen zien? Of had je liever andere winnaars willen zien!? Laat het ons weten in de reacties beneden! Natuurlijk kan je hier op de funkopops.nl je slag slaan met de Blade Runner en Coco Funko Pop! En zullen wij alle Funko Pop van de Oscar winnaars op voorraad nemen zodra deze worden gereleased!